Hvor mange ram skal en Windows 10 PC have?

RAM er en uundværlig komponent til enhver computer eller bærbar computer med Windows 10. RAM er det sted, hvor din pc midlertidigt gemmer filer. Når din Windows 10-pc bliver langsom, kan det være klogt at installere mere RAM. Men nøjagtigt hvor meget hukommelse anbefales? I denne artikel forklarer vi, hvor meget RAM din Windows 10 PC eller laptop har brug for baseret på praktiske eksempler.

1 GB RAM – altid for lidt

For ti år siden kunne 1 GB RAM have været tilstrækkelig, men i dag er dette ikke længere tilfældet. Selvom Microsoft angiver, at 1 GB hukommelse opfylder de minimale systemkrav i Windows 10 (32-bit version). I virkeligheds situationer er dette beløb sjældent tilstrækkeligt. Mængden af RAM bestemmer blandt andet, hvor mange programmer der kan køres samtidigt. Med kun 1 GB RAM har du lige nok hukommelse til at bruge absolutte basale applikationer som Notepad og browseren. Læsning af e-mail fungerer for eksempel stadig. Men når du besøger websteder, der kræver meget strøm fra din computer, er der en god chance for, at pc’en bliver langsom. Vi anbefaler derfor, at du altid installerer mere end 1 GB RAM.

2 GB RAM – Sjældent nok

Er 2 GB RAM meget bedre? Vi tror ikke det. I følge Microsoft opfylder 2 GB RAM minimumskarvene til 64-bit version af Windows 10. I praksis vil du dog regelmæssigt løbe ind i begrænsningerne. Selvom de fleste applikationer er brugbare, er multitasking næsten umuligt. For eksempel fungerer åbning af flere faner samtidigt i browseren muligvis problemfrit. Men at bruge flere tunge værktøjer på samme tid er ikke en mulighed. Dette vil regelmæssigt ledsages af nedbrud, forsinkelser og sandsynligvis en masse frustration. Det samme gælder for at køre tunge applikationer, såsom spil eller videoredigeringsprogrammer. I disse tilfælde er 2 GB hukommelse simpelthen utilstrækkelig til Windows 10-computere.

4 GB RAM – Et stabilt grundlag

Ifølge os er 4 GB hukommelse nok til at køre Windows 10 uden for mange problemer. Med dette er det i de fleste tilfælde ikke et problem at køre flere (basale) applikationer på samme tid. Planlægger du dog at bruge tunge programmer som Adobe Photoshop og / eller nye videospil? Derefter er 4 GB RAM muligvis stadig for lidt til din Windows 10 computer eller bærbare computer. RAM kan derefter snart blive en flaskehals, hvilket får spil til at hakke eller applikationer gå ned. Hvis du vil bruge disse tungere applikationer, anbefaler vi dig at tilføje lidt ekstra med hensyn til RAM.

Ekstra information: Windows 10 32-bit-systemer kan maksimalt bruge 4 GB RAM. Dette skyldes begrænsninger i systemet. Bruger du dog 64-bit versionen af Windows 10 kan du bruge maksimalt 128 GB RAM.

8 GB RAM – Vores råd

Det er her det virkelig begynder at blive sjovt for den seriøse computerbruger. Vil du altid have en computer, der er hurtig og kan køre (næsten) alle applikationer uden problemer? Så er 8 GB hukommelse en fremragende mulighed. Aktiviteter som spil, redigering af fotos og videoer eller gengivelse er normalt ubesværede. Det er sandsynligvis kun vanskeligt at køre de nyeste spil på det højeste, grafiske indstillinger. Når du køber en computer eller bærbar computer i en special forretning i disse dage, vil 8 GB næsten altid være standardmængden af RAM.

16 GB RAM eller mere – Strøm

Du spekulerer måske på, om mere end 8 GB RAM er nyttigt, da 8 GB RAM normalt er mere end tilstrækkeligt. Ifølge os er 16 GB RAM bestemt nødvendigt for forskellige Windows 10-brugere. Spiller du spil på 4K, arbejder du ofte med CAD-programmer, eller bruger du regelmæssigt virtual reality? Derefter anbefales det at bruge (mindst) 16 GB RAM. Fungerer din computer som en arbejdsstation eller virtuel maskine? Derefter kan det endda være klogt at bruge mindst 64 GB RAM. I de fleste tilfælde har du dog brug for Windows Server som operativsystem og ikke Windows 10.

Konklusion: Hvor meget RAM har jeg brug for?

Så hvor meget RAM din Windows 10 PC har brug for afhænger af brugen. Under alle omstændigheder råder SoftwareNow til altid at bruge mindst 4 GB og fortrinsvis mindst 8 GB RAM. Dette giver dig mulighed for at få mest muligt ud af din Windows 10-maskine, og du behøver ikke at bekymre dig om multitasking eller fejl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *